Bewaarde tekenzones creëren

Weergavebalk

Bewaar tekenzone

Weergave

Om de huidige tekenzone te bewaren:

Ga verder met één van de werkwijzen hieronder:

Selecteer het commando.

Klik op de knop Tekenzone in de Weergavebalk en klik op Bewaarde tekenzones Nieuw.

Of vanuit het Organisatievenster, ga naar het tabblad Bewaarde tekenzones en klik op de Nieuw.

Als je beschikt over een A-uitbreidingsmodule, kan je een tekenzone ook bewaren via het Navigatiepalet. Klik hiervoor op het tabblad Bewaarde tekenzones en selecteeer de optie Nieuw het Paletmenu.

Het dialoogvenster ‘Bewaar tekenzone’ wordt geopend.

Bepaal de tekenzone opties, de zichtbaarheidsinstellingen van de laag en klasse, en bepaal de overgangsparameters van de tekenzone.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Naam

Geef een naam op.

Aanzicht

Vink deze optie aan om het aanzicht te bewaren, inclusief de projectie, de 3D-oriëntatie en het nulpunt van de pagina. Als je beschikt over een Vectorworks-uitbreidingsmodule kan je in een bewaarde tekenzone eveneens de planrotatie en de positie van de modelbegrenzing bewaren.

Zoomfactor en verplaatsing tekenzone

Vink deze optie aan om de zoomfactor en de verplaatsing van de tekenzone te bewaren.

Bladpositie

Vink deze optie aan om de bladpositie te bewaren. Indien uitgevinkt, wordt de tekenzone nadien opgeroepen met de bladpositie die op dat moment van toepassing is. De bladpositie van een presentatielaag kan je niet bewaren.

Renderinstellingen

Vink deze optie aan om de renderinstellingen en de hiervan gekozen renderopties voor de tekenzone te bewaren. Indien uitgevinkt, wordt de tekenzone nadien opgeroepen met de renderinstellingen en -opties die op dat moment van toepassing zijn.

Het vastleggen van de renderinstellingen in een bewaarde tekenzone is vooral handig voor het bewaren en opnieuw gebruiken van renderopties op maat.

Datavisualisatie

Vink deze optie aan om de huidige datavisualisatie van de tekenzone te bewaren (zie ). De tekening weergeven met datavisualisatie

Lagen

Geef de lageninstellingen op die je wilt bewaren. Indien uitgevinkt, wordt de tekenzone nadien opgeroepen met de zichtbaarheidsinstellingen voor lagen die op dat moment van toepassing zijn.

Weergave

Selecteer de weergave van de lagen die voor de tekenzone moet worden bewaard.

Actieve

Selecteer de laag die actief moeten worden wanneer je de bewaarde tekenzone oproept.

Lagen

Klik op deze knop om het dialoogvenster ‘Zichtbaarheid ontwerplagen’ te openen. Stel hier de zichtbaarheid van de ontwerplagen in voor de bewaarde tekenzone (zie Visibility columns informatie).

Klassen

Geef de klasse-instellingen op die je wilt bewaren. Indien uitgevinkt, wordt de tekenzone nadien opgeroepen met de zichtbaarheidsinstellingen voor klassen die op dat moment van toepassing zijn.

Weergave

Selecteer de weergave van de klassen die voor de tekenzone moet worden bewaard.

Actieve

Selecteer de klasse die actief moeten worden wanneer je de bewaarde tekenzone oproept.

Zichtbaarheid per klasse

Klik op deze knop om het dialoogvenster ‘Zichtbaarheid klassen’ te openen. Stel hier de zichtbaarheid van de klassen in voor de bewaarde tekenzone (zie Visibility columns informatie).

Overgang weergave

Om de overgang van deze bewaarde tekenzone te bepalen, selecteer:

Gebruik de Overgangsanimatie Vectorworks voorkeuren (zieVoorkeuren Vectorworks: Categorie Selectie)

Stel een overgang op maat in voor deze bewaarde tekenzone

Geen overgang

Duur (s)

Voor een overgang op maat, voer de duur in in seconden voor de overgang naar deze tekenzne

Beweging

Voor een overgang op maat, selecteer de beweging van de overgang.

Vertraag begint snel en vertraagt geleidelijk

Versnel begint traag en versnelt geleidelijk

Vloeiend versnelt de overgang aan het begin en vertraagt aan het einde

Lineair behoudt een constante snelheid

De tekenzone wordt toegevoegd aan de lijst met bewaarde tekenzones, die op meerdere locaties beschikbaar is; zie Bewaarde zichten bekijken.

Bewaarde tekenzones bewerken

Bewaarde tekenzones herdefiniëren

Commando’s voor de algemene zichtbaarheid van klassen en lagen

Zichtbaarheidskolommen